Mégsem lesz mozifilm hosszúságú a Trónok harca összes új epizódja

De azért így sincs okunk panaszra, három epizódban is majdnem másfél órás lesz a kardozás és az ármány!

Április 14-én kerül adásba a Trónok harca 8. évadának első epizódja, ami jelen pillanatban alighanem a világ legjobban várt tévésorozatos nyitánya – nem csoda, hogy szinte minden napra jut valami hír a háza tájáról. Most éppen az az újdonság, hogy a korábbi ígéretekkel ellentétben sajnos mégsem lesz mind a hat epizód mozifilm hosszúságú. 

Azért persze így sem fogunk unatkozni, mert az utolsó három rész valóban majdnem olyan hosszú lesz, mint egy 80-90 perces animációs film vagy vígjáték (bár a klasszikus „mozifilm hosszúság” azért manapság inkább 120-140 perc). Íme az egyes Trónok harca-epizódok hossza:

  1. első rész: 54 perc
  2. második rész: 58 perc
  3. harmadik rész: 60 perc
  4. negyedik rész: 78 perc
  5. ötödik rész: 80 perc
  6. hatodik rész: 80 perc

Összehasonlításképp: a hétrészes 7. évad fináléja, a The Dragon and the Wolf másfél órás volt, viszont ebben az évadban került adásba a legrövidebb, mindössze 50 perces epizód, a The Spoils of War. Reméljük, azért azok a korábbi információk igaznak bizonyulnak majd, miszerint a 8. évadban sok karakterhalál és egy minden korábbinál látványosabb csata várható, a finálén pedig a nézők is ugyanúgy sírni fognak, ahogy a színészek tették a forgatáson. (via The Independent)