Megtörték a csendet Matthew Perry halálával kapcsolatban a Jóbarátok főszereplői

Közös közleményt adtak ki.

Miközben fél Hollywood már reagált arra, hogy október 28-án váratlanul elhunyt Matthew Perry, végre a Jóbarátok csapata, azaz a színész legközvetlenebb kollégái is megszólaltak. Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc és Lisa Kudrow közösségi médiás oldalain ugyan továbbra sem olvasható megemlékezés, a Jóbarátok hivatalos Instagram-oldalára azonban kikerült egy közös közlemény,

így a sztárok vélhetően, ha eddig nem tették, már nem fognak külön kiírni semmit a tragédiáról.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Friends (@friends) által megosztott bejegyzés

 


„Mélyen lesújtott minket, amikor megtudtuk, hogy Matthew Perry elhunyt.

Igazi ajándék volt ő mindannyiunk számára.

Őszinte részvétünk a családjának, a szeretteinek és az összes rajongójának” – olvashatjuk a Perryt ábrázoló portré mellé kirakott szűkszavú közleményben. A népszerű sitcom mellékszereplői közül viszont nagyon sokan megemlékeztek néhai kollégájukról. Többek közt Morgan Fairchild (aki a színész karakterének, Chandlernek az anyját alakította), Paul Rudd (Mike), Aisha Tyler (Charlie) és Paget Brewster (Cathy) írt ki valamit a sztár emlékére.

Utóbbi színésznő arra biztatott mindenkit, hogy olvassuk el Matthew Perry tavaly megjelent memoárját, mert ez az ő öröksége. Eközben Maggie Wheeler (Janice) egy közös fotót rakott ki magukról, és azt írta: „Micsoda veszteség!

A világnak nagyon fogsz hiányozni, Matthew Perry.

De az öröm, amit sokunknak elhoztál rövid életed alatt, tovább él. Én pedig nagyon szerencsésnek érzem magam azokért a kreatív pillanatokért, amiket megoszthattunk egymással.”


A színész sitcombeli apját alakító Kathleen Turner nem a közösségi médiához fordult, hanem a People-nek nyilatkozott a halálesetről, és emlékezett vissza a Perryvel való közös munkára. A veterán színésznő felidézte azt a vicces esetet, amikor – már a közös forgatás után – a színész elment megnézni őt a Broadwayen a Nem félünk a farkastól című darabban, és amikor felkereste a kulisszák mögött, úgy köszönt neki, hogy

„szia Apu!”.

„Habár már vagy tíz éve nem találkoztunk, nagyon kedveltem. Kiváló humora volt és nagyon jó szíve. Szerette a többi embert, ami szerintem rettentően fontos, különösen egy színésztől” – mondta Turner.

A színésznőhöz hasonlóan a Jóbarátok kreátorai, Marta Kauffman és David Crane, Kevin Bright executive producerrel közösen szintén a People magazinhoz juttattak el a megemlékezésüket, és stílszerűen a

The One Where Our Hearts Are Broken

címet adták neki (a Jóbarátoknak minden egyes epizódja a „The One…” szavakkal kezdődött). Ezenkívül természetesen a szórakoztatóipar több más alakja is reagált Perry tragédiájára, sőt, még Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau is megszólalt (annak idején ugyanis egy iskolába jártak a kanadai születésű sztárral).


A politikus angolul és franciául is kiírta a Twitterre, hogy egyszerre szomorúnak és sokkolónak tartja egykori iskolatársa halálát, és hogy sosem fogja elfelejteni a közös játékokat, amiket a suliban játszottak. Shannen Doherty pedig azt osztotta meg, hogy – miután Perry vendégszerepelt a színésznő Beverly Hills 90210 című sorozatában – egyszer randiztak, majd életen át tartó barátság kezdődött köztük.

A néhai színészről sok más sztár mellett megemlékezett még Brooke Shields, William Shatner, Christopher Lloyd és Gwyneth Paltrow is.

A komikus hatását pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Adele, aki sosem találkozott vele, a halálhírt követően félbeszakította Las Vegas-i fellépését, hogy (a When We Were Young című dal előtt) elmondja, milyen fontos volt így is az életében Perry.


(via People, Parade, India Today, The Hollywood Reporter)

 

FRISSÍTÉS: a Jóbarátok főszereplői időközben mégis kiadtak egy saját közleményt a tragédiával kapcsolatban, amit a People magazinhoz juttattak el, és amelyben megindokolják, hogy miért nem tudnak hosszasan beszélni a dologról. „Mélyen lesújtott minket Matthew elvesztése, hiszen sokkal többek voltunk egymás számára kollégáknál: igazi család voltunk.

Olyan sok mindent lehetne még mondani, de most nem tudunk,

mert szeretnénk gyászolni és feldolgozni a feldolgozhatatlant. Idővel majd többet is fogunk mondani, majd amikor képesek leszünk rá. Egyelőre őszinte részvétünket szeretnénk tolmácsolni Matty családjának, barátainak és mindenkinek a világon, aki szerette őt” – olvasható az Aniston, Cox, Kudrow, LeBlanc és Schwimmer által aláírt nyilatkozatban.

 

:'(

Meghalt a Jóbarátok sztárja, Matthew Perry

54 éves korában elhunyt Matthew Perry, minden idők egyik legnépszerűbb sorozata, a Jóbarátok Chandlere.

Tovább