Miért nem Havas Jon lett a király a Trónok harca végén? Kit Harington elmondja!

Bár a kultikus fantasy sorozat már egy éve véget ért, a brit sztártól azóta is ezt kérdezgetik a rajongók.

Tavaly ilyenkor már javában azon dühöngtünk, miért lett a korábbi évadokhoz képest olyan botrányosan rossz a Trónok harca utolsó nyolc része, és miért jelölték mindennek ellenére mégis Emyy-díjra a két showrunnert. A közönségkedvenc Havas Jont alakító Kit Haringtont természetesen azóta is azzal nyaggatja minden rajongója, hogy miért nem ő lett Westeros új királya (aki végül a testvére, Bran lett, aki ekkorra már az új Háromszemű Holló), akár úgy, hogy Daenerysszel együtt uralkodnak.

Forrás: HBO

 

A 33 éves brit színész nemrég egy Twitter-videóban mondta el, hogy szerinte a lehető legjobb döntés született, mert a Hét Királyság lakói nem jártak volna olyan jól azzal, ha a történet végén Havas Jon (avagy: Aegon Targaryen) ül a Vastrónra:

Amikor az emberek olyanokat mondanak, hogy »neked kellett volna a trónra ülnöd«, vagy hogy »neked és Danynek kellett volna a trónra ülni«, akkor ellent kell mondanom nekik. Jon helye mindig is északon volt. Soha nem lenne boldog délen. Olyan, mint Ned Stark. Amikor Ned délre ment, veszélybe került. Jon mindig akkor a legboldogabb, amikor... hogy is mondta neki Tormund? Amikor »Észak része«. Pontosan így van, ő a Falon túli északi részhez tartozik.

Kit Harington saját bevallása szerint még mindig nem látta az utolsó évadot, így csak a saját zárójelenetéről tudott nyilatkozni, hiszen azt megismerhette még a forgatáson:

[Havas Jon] az egész sorozat során nehéz terhet cipelt. Ez a gondterhelt karakter szó szerint magára vett egy súlyos köpönyegként mindent. Azt akartam, hogy az utolsó jelenete hozzon neki megkönnyebbülést. Hulljon le róla minden, ahogy északnak indul a Faltól, rázza le magáról az összes szörnyű dolgot, amin keresztülment. 

(via The Independent)