Piroska találkozása a vérfarkassal Alkonyatkor

A lány és a farkas (2011) című filmről azt érdemes tudni, hogy az a rendezőnő készítette, aki az első Alkonyat filmért felel, és igen, van benne szerelmi háromszög és önmagát felfedező fiatal lány!

Íme, egy kis érdekesség az elejére: annak idején sokáig Shiloh Fernandez volt a legesélyesebb jelölt Edward Cullen szerepére az Alkonyatban (2008), ám végül egy Pattinson nevű angol srác lett az ellenállhatatlanul sápadt vámpír. A rendezőnő, Catherine Hardwicke (Végzetes bizonyíték) azonban valamilyen oknál fogva megjegyezte magának a szerintem nem igazán megjegyezhető srácot, és rá osztotta következő filmjében A lány és a farkasban (2011) Peter szerepét - a nevet egyébként a Péter és a farkas című Prokofjev műből kölcsönözték -, de nem ő az egyetlen dolog, amit az Alkonyatból magával hozott.

Adott egy kis falu, Daggerhorn, valahol Németországban, valamikor az 1300-as években, amelynek lakosai évtizedeken át állatáldozatokkal csillapították a közeli erdőben élő vérfarkas étvágyát. A teliholdkor portyázó fenevad azonban most saját zsákmányt ejt, megöli csinos Valerie (Amanda Seyfried) nővérét. Valerie-t a szülei a gazdag és jóképű Henrynek (Max Irons) szánják, ő azonban a szegény favágóba, Peterbe (Fernandez) szerelmes. El is határozták, hogy elszöknek, ám a vérfarkas tette mindent megváltoztat. A falusiak felfogadják a hírhedt vadászt, Salamon atyát (Gary Oldman), hogy szabadítsa meg őket a fenevadtól. Salamon nem kevesebbet állít, minthogy a szörny napközben emberalakot öltve közöttük él. Bár Valerie nyilvánvalóan a bestia egyik célpontja, fontosabb számára, hogy döntenie kell a két férfi között, és bár rögtön az elején tudjuk, hogy az igaz szerelem fog győzedelmeskedni, a jelek szerint eljátszik a gondolattal, hogy a másik kérőt választja – vagy esetleg mindkettőt.

Igen, ez ismét egy szerelmi háromszög, az igaz szerelem próbatétele, és igen, itt is előkerül az, hogy a lányok a nem mindennapi srácokra buknak. a többi inkább csak körítés, bár elég látványos körítés. Én például Gary Oldmant bármiben megnézem, a Grimm mesék hangulata sem áll túl messze tőlem – még akkor is, ha már az Alkonyat szóra is összerezzenek. Szerencsére az őzike szemű Amanda Seyfried remek hősnő, még akkor is, ha a filmográfiája elég vegyes, az pedig újabb érdekesség, hogy a ragyogó kék szeméről ismert Julie Christie, aki Seyfried nagymamáját alakítja, itt barna szemű – merthogy a faluban mindenkinek barna a szeme, de nem a belterjesség miatt, hanem azért, hogy ne találjuk ki túl korán, hogy ki az igazi vérfarkas!