Rowan Atkinsonnak elege van Mr. Beanből, de azért lehúz róla még egy bőrt

A népszerű brit komikus a Radio Timesnak adott interjújában vallotta be, hogy nem élvezi Mr. Beant alakítani.

Rowan Atkinson már nagyon várja, hogy végleg fogasra akaszthassa az ikonikus szürke tweedzakót. Ennek ellenére egy új animációs Mr. Bean-filmen dolgozik éppen.

Atkinson 1990 és 1995 között 15 epizód erejéig bújt bele a gyereklelkű figura bőrébe, és két mozifilmet is forgatott, az elsőt 1997-ben, a Mr. Bean nyaralt pedig 10 évvel később.

Nem túl kellemes a felelősség súlya. Stresszesnek és kimerítőnek érzem, és már várom a végét” – nyilatkozta a sztár a szerepről, hozzátéve, hogy a világsiker mértékén egyáltalán nem lepődött meg.

„Egy gyerekesen viselkedő felnőtt, akinek a leghalványabb fogalma sincs arról, mennyire helytelen, amit művel, alapból vicces. Hála annak, hogy a poénok inkább vizuálisak, mint verbálisak, nemzetközileg is sikeres lehetett [a karakter].”

Amikor a felelősség súlyáról beszélt Atkinson, arra utalt, hogy a Mr. Beanben egyedül kell a poénokat szállítania. Éppen ezért a BBC történelmi vígjátéksorozatát, a Fekete Viperát sokkal jobban szerette csinálni, ott ugyanis voltak egyenrangú partnerei, többek közt a később Dr. House-ként világhíressé vált Hugh Laurie vagy az íróként is ismert Stephen Fry.

A 65 éves színész azt is elárulta, hogy a Fekete Vipera, amely minden évadban egy másik történelmi korba kalauzolta el a nézőket, akár vissza is térhet a közeljövőben.  Ez a pletyka amúgy már másfél éve felmerült, de azóta sem hallottunk semmit a projektről.

via Independent