Tölts el egy hetet Brad Pitt-tel!

Jobbnál jobb filmekben szerepel ezen a héten Hollywood 53 éves, válófélben lévő szívtiprója.

Hétfő: Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét

Bruce Willis, Mark Wahlberg, Ewan McGregor, Johnny Depp, Alan Arkin, Danny Glover, Mike Myers, Ralph Fiennes valamint Owen Wilson és a testvére, Luke Wilson összeállnak egy utolsó nagy balhéra, és kirabolják a Las Vegas-i nagymenő, Michael Douglas kaszinóját. Majdnem ez lett Steven Soderbergh filmje, de az eredetileg kiszemelt sztárcsapat vagy nem volt elég jó a meghallgatásokon, vagy olyan filmeket választottak inkább, mint a Majmok bolygója vagy a Tenenbaum, a háziátok.

Utólag valószínűleg már megbánták, akik kimaradtak, mivel az 1960-as A dicső tizenegy című Frank Sinatra-film remake-je Brad Pitt-tel, George Clooney-val és Matt Damonnal akkora kasszasiker lett, hogy két másik folytatás is követte Steven Soderbergh rendezésében.

 

Kedd: Blöff

Brad Pitt egyik nagy klasszikusa a Hetedik és a Harcosok klubja mellett. A sztár ezekkel a filmekkel már viszonylag korán bebizonyította, hogy jóval több rejlik benne, egy jóképű farmergatyamodellnél, és mára egyértelműen Hollywood egyik legnagyobb férfisztárja lett, saját produkciós irodával és produceri Oscar-díjjal.

Na jó, pont a Harcosok klubja és a Blöff voltak azok a filmek, amelyekben Pitt a hihetetlenül vicces dumái (előbbiben ugye modernség ellen lázadó városi gerillát, utóbbiban illegális bokszmeccseket vívó vándorcigányt alakít) mellett leginkább a szálkásra gyúrt felsőtestével hódította meg a női nézőket. A sztorit mindenki ismeri: egy rakás hülye gengszter egymást átverve próbál megszerezni egy milliókat érő gyémántot, ami végül egy kiskutya gyomrában köt ki. Nagy kár, hogy Guy Ritchie mostanában már nem forgat ilyen filmeket, Jason Statham pedig már teljesen átnyergelt a fekete humorú krimikről az idétlen akciófilmes műfajra.

Szerda: Hadak útján

Azt valószínűleg még a filmrajongók közül is kevesen tudják, hogy Brad Pittnek nemcsak egy Doug Pitt nevű öccse van, hanem egy húga is, Julie Pitt, aki ráadásul a bátyjához hasonlóan szintén szép hollywoodi karriert futott be.

Persze nem színésznőként, hanem díszletesként: kellékes és berendező volt olyan ismert blockbusterekben, mint Az Álmosvölgy legendája, a Charlie és a csokigyár, Az ébredő Erő, a Zsivány Egyes vagy épp Steven Spielberg 2011-ben bemutatott első világhábprús drámája, a Hadak útján.

 

Csütörtök: Jóbarátok

Igen, Brad Pitt nemcsak a Dallasban, de a Jóbarátokban is szerepelt. Will Colbertet alakította, aki Monica, Rachel és Ross iskolatársa volt a gimiben, csak akkor még egy kiközösített, irigy dagi kisfiú volt, aki barátok híján Rosszal és egy ázsiai cserediákkal volt kénytelen megalapítani az Utáljuk Rachelt!-klubot. Ő és Ross terjesztették el Rachelről, hogy pénisze is van - a pletyka később annyira elterjedt, hogy a hermafrodita pompomlány legendáját még Chandler középiskolájában is ismerték!

Ezek természetesen mind kiderülnek egyéb régi sérelmekkel együtt, amikor Monica meghívja Willt a hálaadásnapi vacsorára. Az epizód a 8. évad 9. része volt, 2001-ben került adásba. Brad Pitt ekkor volt épp a karrierje csúcsán: nem sokkal vagyunk a Harcosok klubja és a Blöff után, ráadásul itt még dúlt a szerelem Jennifer Anistonnal is, hiszen a sztárpár majd csak 2005-ben válik el, amikor Pitt összejön Angelina Jolie-val a Mr. és Mrs. Smith forgatásán.

Péntek: Harag

David Ayer az egyik legszélsőségesebb rendező Hollywoodban. Ő írta az Oscar-díjas Kiképzés forgatókönyvét és ő találta ki a Halálos iramban franchise-t, manapság viszont olyna fércművekkel teszi tönkre a Warner stúdió imidzsét, mint a Sucide Squad. 2014-es háborús filmje, a Harag viszont a jobb alkotásai közé tartozik.

Brad Pitt ezúttal is egy nácikat gyilkoló, vagány szövetséges katonát alakít - pont mint a Becstelen brigantykban. Harckocsizó osztagával 1945-ben kell egy húzós küldetést teljesítenie az nyugati fronton, Németország kellős közepén, ahol senki másra nem számíthat, csak a vaskoporsóbóan vele együtt izzadó bajtársaira. Akiket egyébként olyan jól összeválogatott hollywoodi sztárok alakítanak, mint Shia LaBeouf, a Walking Dead korai évadaiból ismert Jon Bernthal és Logan Lerman, a Percy Jackson-filmek mára elégé eltűnt, de pár éve még nagyon népszerű sztárja.