Tonnányi South Park érkezik a jövőben

A 30. évadig biztosan fut a sorozat, és 14 egészestés filmet is láthatunk majd.

A South Park 1997-ben indult, és bár azóta megkopott a fénye, azóta is a Comedy Central egyik alappillére. Matt Stone és Trey Parker alkotók továbbra is zavartalanul őrültködhetnek, ugyanis a csatorna egészen 2027-ig, azaz a 30. évadig berendelte a rajzfilmsorozat folytatását, továbbá 14, a rajzfilm alapján készült önálló filmre is szerződést kötöttek, amelyeket a Paramount streaming oldalán mutatnak be.

A járvány miatt szűken mérték a South Park epizódjait, mindössze két hosszabb, egyórás különrész jött ki, a The Pandemic Special és a South ParQ Vaccination Special – előbbit Emmy-díjra is jelölték. Részben az ezek során szerzett tapasztalat ösztönözte a Comedy Centralt, hogy további hosszabb filmeket is rendeljen az alkotógárdától.

Stone és Parker közös nyilatkozatban kommentálták ezt az óriási lehetőséget.

A Comedy Central 25 éve az otthonunk, és nagyon boldogok vagyunk, hogy a következő 75 évre is elkötelezték magukat mellettünk. (...) Alig várjuk, hogy visszatérjünk a hagyományos South Park epizódokhoz, de most új formátumokat is kipróbálhatunk. Nagyszerű, hogy olyan partnereink vannak, akik mindig lehetőséget adnak nekünk.

Chris McCarthy, az MTV Entertainment elnök-vezérigazgatója és a Paramount+ felnőtt animációs igazgatója az alkotópárost méltatta:

Matt és Trey világklasszis alkotók, akik felháborító humorukkal zseniálisan használják fel kultúránk abszurditásait, és örömmel bővítjük és mélyítjük velük hosszú kapcsolatunkat, hogy ezzel is fokozzuk a Paramount+ és a Comedy Central kínálatát.

(Forrás: NME)