Újra együtt az Oscar-díjas Mindenki csapata

Deák Kristóf megint Szamosi Zsófiával forgat: egy izgalmas történelmi tévéfilmet.

A Foglyok az ötvenes évek elején játszódik Budapesten. Sztorija szerint egy átlagos család életébe két ávós alakjában betoppan a hatalom, és innentől kezdve nemcsak hogy a család tagjai nem hagyhatják el a lakást, de minden érkező rokon és ismerős is fogságba esik.

Az igaz történetet feldolgozó film az alkotók szándéka szerint a korszak fojtogató, paranoid hangulatát groteszk humorral ötvözi majd. A főbb szerepekben a 2017-ben a legjobb élőszereplős kisfilmnek járó Oscar-díjat elnyert Mindenki gonosz Erika nénijét alakító Szamosi Zsófia, rajta kívül Fekete Ernő, Sodró Eliza, Porogi Ádám, Molnár Levente, Lengyel Ferenc, Jászberényi Gábor, Kardos Róbert, Csőre Gábor és Vasvári Emese lesz látható.

Gózon Francisco és Deák Kristóf a forgatáson. Forrás: port

 

A Foglyok operatőre Gózon Francisco (Haggyállógva Vászka, Iszka utazása), látványtervezője Valcz Gábor (Moszkva tér, Félvilág, Lajkó: Cigány az űrben), jelmeztervezője Sinkovics Judit (Testről és lélekről, Kojot). A forgatókönyvet Vörös András írta. A film vágója Csillag Mano, hangmérnöke Péterffy Máté – ők ketten Deák Kristóf Mindenki című kisfilmjében is közreműködtek.

A mű forgatása augusztus végén kezdődött, és húsz napig, szeptember 16-ig tart. A fő helyszín a budapesti Andrássy út. A bemutató 2019-ben lesz a Duna Televízió műsorán.

Sodró Eliza, Szamosi Zsófia és Lengyel Ferenc a forgatáson. Forrás: port



(via Foglyok sajtó)