Végre bemutatja a tévé a pucér Tom Hardy sorozatát!

A Taboo-ban egy tengerhajózási vállalatot öröklő, XIX. századi mágnás lesz, aki szó szerint gyilkos konkurenciaharcba keveredik Londonban.

Bizonyára minden Tom Hardy-rajongó emlékszik erre a hónapokkal ezelőtt kiszivárgott fotóra:

Ez a képkocka a Taboo című, egyelőre még csak nyolcrészes minisorozatból volt kivágva. És most már végre tévéképernyőre kerül: január 10-én kezdi el vetíteni a szériát az FX csatorna. A történet a képpel ellentétben igazi kosztümös történelmi dráma lesz: 1814-ben játszódik Londonban, ahová váratlanul beállít James Keziah Delaney (Tom Hardy), akiről mindenki azt hitte, hogy 10 éve felkoncolták a bennszülöttek Afrikában, és nekiáll felvirágoztatni az elhunyt apjától frissen megörökölt tengerhajózási vállalatot.

Természetesen a cilinderes vadember felbukkanása a brit gyarmatbirodalom központjában nem várt fennforgást okoz az angol elit soraiban. Keziah konkurensei és más ellenségei (főleg a Brit Kelet-Indiai Társaságban ülnek szép számmal ilyenek) elkezdik megszervezni ifjú örökös elveszejtését, aki persze ezt nem hagyja, inkább véres bosszút áll mindenkin, akinek köze volt az apja cégének tönkretételéhez és az öreg Delaney halálához.

A széria fő kreátora, a főleg akciódús bűnügyi történetekben utazó Steven Knight (Gyilkos ígéretek, Birmingham bandája, The Detectives) korábban már dolgozott Tom Hardyval: együtt forgatták le a Locke - Nincs visszaút című filmet, amiben szinte csak Hardy látszódott autóvezetés és telefonálás közben. Érdekesség, hogy a sorozatban nemcsak Ridley Scott és Tom Hardy kapott produceri kreditet, hanem a sztár apja, az Chips Hardy író is. (via Variety)