Vicces pillanatok a legismertebb tévés vetélkedőkből

„Hatos... f*szt, kilences!” – Összeszedtünk néhány kínos vagy csak simán vicces pillanatot a legismertebb tévés vetélkedőkből.

Hol szeret a cápa?

Tegnapi cikkünkben az amerikai Szerencsekerék oktondi játékosáról írtunk, de nekünk, magyaroknak is van egy hasonlóan híres-hírhedt esetünk. A klasszikussá nemesedett videóban a meglévő betűk láttán a „tudja, hol szorít a cipő” helyett a tapasztalt játékos menten rávágja, hogy „tudja, hol szeret a cápa”. Hogy mégis hol, soha nem tudtuk meg, mert bukta az egész játékot.

 

Vágó István inkább tökön szúrná magát

Vágó Istvánnak olykor elég rendszeresen megdolgozták az idegeit a Legyen Ön is milliomos! című műsorban, és akadt néhány játékos, akivel tényleg nehéz volt mit kezdeni. Az alábbi úr csaknem tíz percen keresztül pöcsörészett, ízlelgette RICHELIEU bíboros nevét, hogyan is írhatják vajon, telefonos segítséget is kért, végül a hosszas nyammogás után mellétrafált. Szerencsétlen Vágó már nehezen bírta, a kínlódás során hangzott el a nevezetes „tökön szúrom magam” mondat.

 

Tarzan, a magyar uralkodó

A Maradj talpon! egyik 2017-es adásában az alábbi kérdésre kellett válaszolni: melyik uralkodónk született épp 300 éve? A válaszból kihagyták a magánhangzókat, ám a versenyző úgy vélte, hogy az a magyar uralkodó csakis Tarzan lehet. A fiatalember később elmesélte, hogy lámpalázas volt, és ez a bolondság jutott hirtelen az eszébe. Hallott és tanult is Mária Teréziáról, egyúttal – az őt, a családját és úgy általában az oktatást ért ellenséges megjegyzések miatt – kérte, hogy ne az ő hülyesége miatt ítéljék meg a magyar iskolarendszert. 

 

Popeye kedvenc étele

A kanadai Family Feud című vetélkedőben családok mérkőznek meg egymással. Az alábbi adás legutolsó fordulójában 10 ezer dollárért ment a verseny, egy mindent eldöntő kérdés megválaszolásával. Egyetlen kérdés, és a helyes választ adó már nyert is. A jól bevált villámkérdéses módszernek megfelelően egy gombot kellett lenyomni, és a gyorsabb válaszolhatott először. A kérdés így szólt: mi Popeye kedvenc étele? Az egyik család képviselője meg sem várta a kérdés végét, lecsapott a gombra és bekiabálta, hogy

Csirke!

Majd lejtett egy táncot, mert már a zsebében érezte a tízezret. Szegény műsorvezető csak a fejét fogta, miközben a másik játékos közölte a helyes választ. Érdemes megnézni, amint a fölényesség lehervad a nő arcáról és rájön, hogy bizony nem csupán elszúrta, hanem hülyét is csinált magából. Ráadásul még a műsorvezető is kiparodizálta.

 

Hatos... f*szt, kilences!

Közismert történet, hogy a lottósorsoláson beolvassa a kihúzott számot a bácsika, hatost mond, majd rájön, hogy fordítva tartotta a golyót, és diszkréten kijavítja magát. A urbanlegends részletesen kifejtette, mit lehet tudni erről, milyen fórumokon terjedt, milyen változatai vannak, és hogy van-e egyáltalán valós alapja az egésznek. Kiderült, hogy megtörtént, ám nem a tévé, hanem a rádió közvetítette (az alábbi videó csak egy „tribute”), és Komlón zajlott a nevezetes sorsolás, egy nyugdíjas bányász részvételével. Listánk kakukktojása, de nem tudtuk kihagyni!