kaloz14 2014 aug. 14. - 12:31:44
(28/28)
Szeretettel ajánlanám még Szántai Lajos irodalom - és mûvészettörténész úr elõadásait. Bõven találni a youtube-on, illetve élõben a "Két Hollós" könyvesbolt honlapján.
http://www.talk.eoldal.hu/cikkek/Szantai.html
oktondi pocok 2013 dec. 07. - 12:22:14 Előzmény stenmore
(27/28)
A finnugor elmélet kitalálása a Habsburg érdekkörökhöz köthetõ. Egy 1821-bõl származó (Kriegsarchivum) kancellária leiratban foglaltak szerint arra kérik az osztrák "tudósokat"(Hundorfer-Hunfalvi Pál és Josef Budenz), hogy írjanak olyan történelmet a rebellis magyaroknak, amire azok nem lehetnek büszkék. Szerintem már csak ezen ténybõl fakadóan is alapjaiban kérdõjelezhetõ meg a finnugor elmélet hitelessége, objektivitása és tudományossága.
far vik 2013 nov. 14. - 23:06:55
(26/28)
Kásler magyarázza, hogy kétszáz Calais-i polgárt ágyú elé kötöttek, és "végiglõtték õket" ????? Mintha nem így történt volna !!! Irritáló ez az öntömjénezõ hangon okoskodó doktorbácsi. Nincsenek rangos történelemtudósaink, hogy neki kell vezetnie ezt a mûsort? Kenetes Szilárd is egyre kenetesebb, édeskésebb, lassan reverendát ölthetne...
1/10
stenmore 2013 nov. 10. - 21:15:04 1/10 Előzmény oktondi pocok
(25/28)
Talán mégiscsak ahivatalos és ehhez értõ akadémiai álláspont kéne a mérvadó legyen .az pedig még nem módosította a finnugor vonalat ,amelyet nem holmi összeesküvõk és a fekete kéz talált ki minden híreszteléssel ellentétben.Viszont a hun rokonság az egyszerûen röhej.
oktondi pocok 2013 nov. 10. - 10:58:49 Előzmény stenmore
(24/28)
Valóban sokat árt a magyarságnak a sok félmûvelt (de nem kizárt, hogy valójában jóindulat által vezérelt) áltudós, és sci-fi regényekbe illõ elméleteik (pl. a magyarság szíriuszi eredete), de talán nem kellene Pap Gábort vagy László Gyulát, és másokat egy kalap alá venni velük. Arról viszont egyre kevésbé lehetünk meggyõzõdve, hogy a finnugor elmélet komolyabb realitással bírna, mint pl. Jézus magyar mivoltának bizonygatása.
1/10
stenmore 2013 nov. 05. - 20:34:06 1/10 Előzmény Kinizsi
(23/28)
Minden szavad igaz,és lám jóstehetség is voltál ,mert most alapítanak egy intézetet Lázár János vezetésével,aki mint tudjuk nemcsak Fidesz politikus de óriási tudós is,hogy kutatgassa az "igazi magyar identitást",bruhahaha
1/10
stenmore 2013 nov. 05. - 20:28:00 1/10 Előzmény Na ezt már nem
(22/28)
Na azt már nem,megfeküdné a gyomrát az embernek ha az általad felsorolt dilettánsok ezoterikus elméleteit komolyan venné.
A mûsorbeli szakértõk egyáltalán nem bolsevisták ,és van egy rossz hírem az említett idõszakban(48-90-ig) sem a bolsevizmus határozta meg a túlnyomó többségét a tudományos kutatásoknak.Bár ma lenne olyan ideológiamentes sok tudományos terület ,akkor nem lennének olyan marhák akik tudósnak képzelik magukat és bizonygatják hogy Jézus pl magyar volt stb stb.Nem akarnák pl a finnugor vonalat elhazudni,és valamiféle hagymázas hun rokonsággal helyettesíteni,és sorolhatnám .
feeco 2013 szept. 19. - 23:28:47
(21/28)
A hasonlóság nem a véletlen mûve..!!
feeco 2013 szept. 19. - 23:25:47
(20/28)
Sudár Balázs történész miközben Tinódi Lantos Sebestyénrõl beszélt, õ maga is Tinódi Lantos Sebestyénné vált..
Ez hihetetlen!
1/10
J 2013 aug. 15. - 13:47:35 1/10 Előzmény -csengõzoli--
(19/28)
Ez tényleg érdekes felvetés.
Honnan tudjuk, hogy ki az etalon, és annak a pontos DNS-ét?
1/10
Na ezt már nem 2013 júl. 22. - 18:56:32 1/10
(18/28)
Borzasztó ez a mûsor. Hát ha a korházakban is ilyen "professzorok" tartanák a nagyvizitet, akkor minden beteg meghalna! Mi a probléma? Az, hogy a bolsevista (1948-1990) történelem szemlélet,hamisítás dogmáit szajkózzák (talán, mert akkor szerezték a diplomájukat és az életük "munkája" kerülne a szemétdombra, ha bevallánák, hogy hazudnak). Ajánlott olvasmányok: Pap Gábor -Szent Korona-, Grandpierre K. Endre munkái, Hidán Csaba László (egyetemi tanárom volt) munkái, Bakay Kornél munkái, László Gyula munkái, és a legfontosabb a források tanulmányozása, ott minden le van írva!
-csengõzoli-- 2013 jún. 30. - 17:14:25
(16/28)
Van valahol egy kõkori tekercs a következõ felirattal: "A MAGYAR EMBER DNS KÉPE" ?
oktondi pocok 2013 jún. 30. - 17:09:23 Előzmény pargabi
(15/28)
Ez a DNS vizsgálatos dolog kétélû fegyver lehet.
Megfordítva a példádat: egy magyarokat rühellõ valakirõl (Magyarországon is vannak ilyenek szép számmal) szintén kiderülhet, hogy magyar származású valamilyen fokon. Sõt, még sokkolóbb élményben lehet része, ha kiderül róla, hogy (ellentétben a korábban önmagáról alkotott képével) genetikailag semmiféle köze nincsen az általa oly nagyon imádott, felmagasztalt, túlrajongott nép(?)hez (mert pl. kazár).
pargabi 2013 jún. 21. - 00:11:40 Előzmény vadimari
(14/28)
Mondjuk még egyetlen komolyan vehetõ történész sem állította ezeket a zagyvaságokat. Említsen már lsz. valaki egy-kettõt a mértékadó történészek küzül, akik ilysmiket bizonyítottnak állítanak. Kb. olyan ez a dolog, mint amikor az apró ember mindenáron nagyobbnak szeretne látszani a kisebbségi érzése miatt, ezért körül veszi magát még nála is kisebbekkel, vagy ,,bebizonyítja,, hogy bizony az õ családja tulajdonképpen tele van hatalmas termetûekkel.
A jelenleg értendõ nemzetfogalom (nem a nemzetség) pedig nem sokkal öregebb, mint kettõszáz év, de ne is törõdjünk vele. Kellene sokat foglalkozni a történelemmmel és a genetikával.
Nem értem hogy miért kell nekünk különbözõ kihalt, beolvadt, eltünt népektõl a származásunkat eredeztetni ?
Ha megvizsgáltatja valaki a mitokondrális DNS-ét (arra van már lehetõség) abból kiderül hogy az õsei merrõl érkezhettek ide, illetve hogy merre jártak egészen onnan kezdve, hogy az a pár ember elõszõr elhagyta Afrikát. Mindenféle rasszjelnek csak annnyi a jelentõsége, hogy az ilyen jeleket viselõ csoportok valamennyi tagja valójában attól a néhány közös õstõl származik, akik ezeket a rasszjeleket elörökítették. Nagyon izgalmas és meglepõ dolgok is kiderülhetnek bárkinek az eredetérõl ha ezt a vizsgálatot megcsináltatja. Pld. egy a zsidókat rühellõ valakirõl hogy õ is zsidó származású valamilyen fokon. Feltételezem hogy az nagyon deprimáló lehet egy ilyen ember számára. Egyébként meg mindannyian négerek vagyunk, csak rajtunk már nem látszik.
vadimari 2013 ápr. 11. - 21:23:58 Előzmény Kinizsi
(13/28)
Kinizsi: Anonymus is, ahogy minden történetíró a nála régebbi történetírókra, mondákra, nemzeti hagyományra támaszkodik. Ugyanúgy, ahogy az agyonhallgatott Tárihi Üngürüsz eredetije egy hun kori magyarok történetén alapul.

Tehát hagyjuk a regét a finnugor eredetrõl, ciki azt már forszírozni! Az utóbbi 150 évben kezdték el szajkózni egyesek (akiknek nyilván bántotta a csõrét a dicsõ múlton alapuló magyar öntudat), hogy kitaláció az hogy Árpád Atilla leszármazottja, nem igaz az, hogy a hunok, magyarok, szittyák, avarok, stb. ugyanaz a nép. Pedig dehogynem!
Rengeteg dolog igazolja ezt, leletek, hagyományok, népmûvészet, zene, motívumkincs, nyelv, rovásírás, stb. Csak össze kellene fésülni!

Akár tetszik akár nem minden jel arra mutat hogy volt egy õsnép a Kárpát-medencében, akiknek egyes csoportjai az évezredek alatt kirajzottak nyugatra, keletre. A keletre menõk voltak a szkíták. Õk jöttek vissza több hullámban hunokként Atillával is, meg "honfoglalóként" Árpáddal az itteni békés, földmûvelõ, állattenyésztõ rokonokat megvédeni a nyugati támadásoktól.
http://magyarostortenet.gportal.hu/gindex.php?pg=22598276
10/10
Pongraczzita 2013 ápr. 04. - 23:22:55 10/10 Előzmény Kinizsi
(12/28)
Miért ne lehetne átjárás a szakterületek között?!! Hadd ne kelljen példákat hozzak, és az onkológus az nem a takarítónõ kategória, mint ahogy a bõrszín sem lehet akadály, hogy valaki ott üljön és véleményt mondjon. A mûsor nagyon jó, és helyesen túlzásokba esnek mint mindig a történelemben, csak most nem a régen kedvelt és egyeseknek megszokott túlzásokba! Ha a gyereked szeretnéd, hogy büszke legyen rád és a családjára.....nemzetére, inkább ezt a mûsort nézd! Még van mit tanulnunk a büszkeségrõl, és hogy váltak tõlünk sokkal fiatalabb nemzetek naggyá, bár a történelemben negyed annyit nem tudtak letenni.
ötödik elem 2013 márc. 28. - 14:32:04 Előzmény Kinizsi
(11/28)
Segítek még egy kicsit. Mielõtt elmerülsz a finnugorizmus nem létezõ mocsarában, nézz utána a sumer illetve etruszk nyelvi, régészeti, antropológiai leleteknek és meg fogsz döbbenni. A szkíta-hun-avar-magyar folytonosság pedig már bizonyítást nyert, lehet, hogy lemaradtál róla, pedig megdönti az általad felhozott "tényeket" is.
Leonidas300 2013 márc. 22. - 16:21:05
(10/28)
Örülök hogy van ilyen mûsor,mert mostanság nem sok ilyennel lehet összefutni.Szerintem elég korrekt,bár én is észrevettem,hogy néhol túlzásokba esnek és elég "délibábos" elméletek is elhangzanak.
Kinizsi 2013 febr. 27. - 19:54:06
(9/28)
Még egy megjegyzés, mert nem bír bennem a méreg megfordulni : Feltételezve, de meg nem engedve, hogy Árpád tulajdonképpen Attila leszármazottja, az még nem jelenti azt , hogy maguk a népek is rokonok. Ehhez annak semmi köze. A mai angol uralkodócsalád némat eredetü, hogy mást ne mondjak. László Gyula szerint a Hunor és Magor inkább az onogurokra utal, mint a hunokra. Maga Anonimusz is csak tulajdonképpen felveti ezt a kérdést, de az utánajövök tényként kezelik. Már az ókortól, minden nép és fejedelem nemes pedigré kiállításában mesterkedett, ezért gyakran akár mitológiai személyeket vallott az õsének, ez a régi görögök idejében is így volt, nálunk Nimród a példa, aztán eljutunk a hunokig.
Utána jön a nagy barbi-trükk, a 670-ben bejövõ onogurok ki lettek nevezve magyaroknak, mert egy tévedés kapcsán róluk kaptuk a külsõ népnevünket. Mi magyarok sosem neveztük magunkat ungárnak, vengernek stb.