Ilyen lett volna a Ponyvaregény az eredeti szereposztással

John Travolta és Samuel L. Jackson csak a második helyen szerepelt Tarantino kívánságlistáján.

Quentin Tarantinóról lehet tudni, hogy már a forgatókönyvírás közben határozott elképzelései vannak arról, hogy kinek kellene eljátszania az adott karaktert, a biztonság kedvéért azonban mindig készül A-, B-, és C-tervekkel is. Így volt ez a Ponyvaregény esetében is, amit a rendező eredeti, a netre pár napja felkerült kívánságlistája is bizonyít. Nem túlzás azt állítani, hogy ha minden Tarantino tervei szerint alakul, akkor nagyon másmilyen film lenne a 94-es kultfilm.

Vincent karakterét például Michael Madsenre írta a rendező, a színész azonban kénytelen volt visszautasítani élete ajánlatát, mivel addigra már leszerződött a Wyatt Earpre. Így kapta meg a szerepet John Travolta, aki ezzel a filmmel tért vissza a süllyesztőből, és lett újra A-kategóriás sztár. Ha ő sem vállalta volna, akkor Alec Baldwin, Gary Oldman és Michael Keaton lettek volna a következő nevek a listán.

Jules-t az eredeti elképzelések szerint nem Samuel L. Jackson, hanem Laurence Fishburne alakította volna (de Eddie Murphy neve is felmerült), Jackson ugyanakkor esélyes volt Marcellus Wallace szerepére is, de azt végül az első számú jelölt, Ving Rhames kapta meg.

Butch karakterét Matt Dillonra írta Tarantino, de Sean Penn, Nicolas Cage, Aidan Quinn és Johnny Depp is esélyes volt. A későbbi befutó, Bruce Willis még csak nem is szerepel a listán.

Uma Thurman nevét is hiába keressük a 16 színésznőt felsoroló kívánságlistán. Mia szerepére többek közt Virginia Madsent, Bridget Fondát, Angela Bassettet, Jennifer Bealst és azt a Pam Griert szemelte ki a rendező, aki később a Jackie Brown főszereplője lett. Érdekesség: Jodyt az első számú jelölt, Patricia Arquette helyett végül a nővére, Rosanna Arquette játszhatta el.

Ving Rhames mellett mindössze három olyan színész van, aki első számú jelöltként kapta meg a szerepét: Harvey Keitel, Christopher Walken és Tim Roth.

via: Independent