2/10
Damill 2023 ápr. 18. - 17:43:21 2/10 Előzmény sexykex
(36/56)
Beszéljünk csak pár szót a pedofilokról, ha már szóba hozta őket, hogy kissé összemocskold vele a papokat. A különbség az, hogy a keresztények (meg a normális emberek) kitagadják maguk közül az ilyesmivel lebukott személyeket. Igen, előfordul az is, hogy próbálják eltussolnia az ilyen eseteket, de ezzel nem a pedofíliát védelmezik, hanem az egyházat akarják megóvni a botránytól.
Ezzel ellentétben az LMBTQ bőrszerkós perverzeket enged a gyerekek közelébe, sőt, bátorítja őket, hogy ismerkedjenek meg velük. Számtalan kép és videó kering ilyen esetekről Pride-on, könyvtárban, iskolákban, óvodákban. Az LMBTQ-nak ugyanis szerves része (vállaltan) a BDSM közösség. A ún. "drag kideket", vagyis transz GYEREKEKET pedig közösségi szinten megünneplik. Rakd össze magadban akkor azt, hogy melyik közösség értékrendjéhez áll közelebb a pedofília.
6/10
offtopic
sexykex 2023 ápr. 18. - 16:39:26 6/10 Előzmény Damill
(35/56)
Persze, hogy az Ószövetségből származik, mivel az Újszövetség nem foglalkozik a meleg kérdés megoldásával. Egyedül te beszélhettél a katolikusokról, én általánosságban gondoltam a kereszténységre. Sajnos sokszor hallottam már a ministránsfiúkra gerjedő lelkészekről, akiktől képtelenek megszabadítani egyházukat a katolikusok – ezért én inkább nem beszélnék róluk.
Sajnos tombol benned a sötétség öregem. Beleragadtál a 2000 éves mocsárba, ezért nézed le a nőket és ezért vagy homofób. Szóval részemről befejeztem.
2/10
Damill 2023 ápr. 18. - 14:38:32 2/10 Előzmény sexykex
(34/56)
Amit ez az Idan Dershowitz állít az az Ószövetségből való (tudod, héber Biblia, a kereszténység alapja az Újszövetség), és Mózestől származik. Ez pedig továbbra is egy ember teóriája, én meg hozok másik százat, aki megerősíti, hogy eredetileg is benne volt.
Az "asszonyállatból" te szerencsétlen agymosott meg annyira vált "egyenlő" ember, hogy most már kötelezően elő van írva a cégek vezetésben nyugatabbra, hogy 40%-ban kötelező nőket felvenni. Mint amikor azt is előírták anno, hogy hány százalék zsidó lehet maximum a felsőoktatásban. Ezt hozta a csodálatos fejvilágosodásod.
Az evangelizmus protestáns felekezet, mi tudtommal eddig a keresztény katolikus egyházról beszéltünk. Ide lehet hozni természetesen a számtalan, magát keresztény hitből levezető szektát is, az adamistákat pl., és akkor lehet járni az utcán meztelenül.
6/10
offtopic
sexykex 2023 ápr. 18. - 13:53:45 6/10 Előzmény Damill
(33/56)
Idan Dershowitz bibliakutató sokak számára talán meglepő következtetésre jutott a New York Times-ban 2018.07.21-én megjelent cikkében. Dr. Dershowitz nem kevesebbet állít, minthogy ez a mondat: „Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak. Utálatosság az.” a Léviták könyve többi, meleg kapcsolatot tiltó mondatával együtt nem más, mint utólagos szerkesztés műve. Az eredeti szöveg szerinte ugyanis nemhogy tiltotta, egyenesen engedélyezte a homoszexuális kapcsolatokat.
Idan Dershowitz izraeli bibliatudós és egyetemi tanár eredeti írásának címe: Revealing Nakedness and Concealing Homosexual Intercourse: Legal and Lexical Evolution in Leviticus 18 — Hebrew Bible and Ancient Israel (HeBAI)

Nem állítottam, hogy a változások minden esetben fejlődést jelentenek. Ha azonban azt nézzük, hogy az ötvenes évek amerikai szegregációját felváltotta az 1964-es Polgárjogi törvény, ami lehetővé tette, hogy Barack Hussein Obama az USA első afroamerikai elnöke legyen, akkor van némi fejlődés. Ha az egykori asszonyállatból előbb-utóbb egyenrangú ember válik, és ha a felszámolt cigány telepeket nem építik újjá a hajléktalanok, akkor az fejlődés.

Azt állítottam viszont, hogy az egyház nem szeretné elveszíteni a híveit. A különböző keresztény egyházak eltérően viszonyulnak a homoszexuálisokhoz. Például az evangélikusok megengedőbbek a meleg hívőkkel szemben, mint a többiek. Németországban lelkésszé, Svédországban pedig püspöknővé is szenteltek már homoszexualitását nyíltan vállaló egyházi személyt. Igen azt is állítom, hogy a tudományos tényekkel és bizonyítékokkal az egyház nem képes versenyre kelni. Isten már nem mindenek előtt, hanem mindenek mögött van. A háttérben, ahol már csak a hit képes dolgozni. És ez nem a politika és nem a baloldal műve, hanem az emberiség egyetemes fejlődésének a következménye.
2/10
Damill 2023 ápr. 18. - 01:39:16 2/10 Előzmény sexykex
(32/56)
Ha már gondolkodásra szólítasz fel, akkor esetleg értelmezd előbb azt, amit írtam, és arra reagálj. Nem világfolyamatokról beszéltem, hanem arról a sületlenségről, amit a Bibliáról állítottál. A homoszexualitás mindig is főbenjáró bűnnek számított a kereszténységben, abban a kora-középkori világban pedig főleg, amiben a kereszténység keletkezett. A kereszténység egyébként nem a homoszexuális embert utasítja el, hanem magát a szexuális aktust tekinti bűnnek. Arra pedig felhívom a figyelmed, hogy nagy hiba fejlődésként definiálni azt a sok ideológiai elmebajt a transzokon át a "nembináris" emberekig, ami az elmúlt pár évben arra szerződött a kulturális baloldallal, hogy megsemmisíti a 2000 éves kereszténységet, amire a teljes európai kultúra és a nyugati világ épül. Ha neked a kereszténység egyenlő a harácsoló papokkal és képmutató politikusokkal, akkor igen szűk keresztmetszetben látod a világot. A közeljövőt pedig lehet, hogy a mesterséges intelligencia határozza meg, de 10-15 év múlva már leginkább azon gondolkodhatsz, hogy a szomszédod nem rabol-e ki vagy öl meg a puszta élelemért.
6/10
offtopic
sexykex 2023 ápr. 17. - 23:16:05 6/10 Előzmény Damill
(31/56)
Ahhoz, hogy valaki megértsen egyszerű dolgokat, bizony néha-néha gondolkozni kéne. Figyelemmel kísérni a világban zajló eseményeket és elfogadni, hogy egy ilyen kis létszámú nép, mint a magyar nem tud tartósan szembe menni az európai áramlatokkal. Szent István például még időben kapcsolt és a kereszténység felé terelte a pogány ősöket.
Az elmúlt 60 évben a technikai fejlődés és az anyagi jólét gyökeres változásokat okozott egyes népcsoportok és kisebbségek életében. Megváltozott a zene: beatkorszak után rapkorszak. Megváltoztak a nők: emancipáció, újfajta öltözködés, meztelenkedés és szexuális forradalom. Megváltozott a kisebbségek helyzete: polgárjogi mozgalmak, kísérlet a cigányság beolvasztására itthon, multikulturális Nyugat-Európa és színes bőrű elnök Amerikában. Megváltoztak az emberek: a létfenntartásra fordított idő csökkenésével egyre több idő jut a művelődésre és a szórakozásra. Az internet terjedésével egyértelműen tájékozottabbak és okosabbak lettek az emberek, ugyanakkor divattá vált a másság és csökkent az egyház szerepe. Csakhogy a papok féltik a hatalmukat, ezért bármihez hajlandók hozzányúlni, még a Bibliához is. Megváltozott az egyház véleménye a teremtéssel kapcsolatban is, akkor miért ne változhatna a másság megítélésében?
Én erre próbáltam utalni, mivel heteróként én sem örülök az LMBTQ már-már erőszakos terjesztésének. A jövőt azonban úgyis a mesterséges intelligencia fejlesztésének iránya és esetleges elterjedése fogja meghatározni, nem az, hogy fiúnak vagy lánynak képzelem magam.
2/10
Damill 2023 ápr. 17. - 20:40:17 2/10 Előzmény sexykex
(30/56)
"És mit hallok?" - Azt hallod, amit hallani szeretnél, meg amire a tompa eszed fogékony. Minden hülyeségre van teória, arra is, hogy Hitler zsidó volt, Jézus meg fekete, ettől ezek még csupán találgatások maradnak. Shyamalan meg ássa el magát, számomra csoda, hogy ennyi kudarcos, gagyi film után is még mindig rendezhet, kétségbeesésében úgy látszik ő is felül az LMBTQ vonatra.
8/10
sazoo 2023 ápr. 15. - 23:20:41 8/10
(29/56)
Nem értem a fikát és a lepontozást sem. Nem volt tökéletes, de bőven megérte megnézni.
k11zoltan 2023 ápr. 15. - 22:35:54 Előzmény DoctorMorreau
(28/56)
Ha heterók lettek volna, jobban élvezted volna a filmet?
k11zoltan 2023 ápr. 15. - 22:34:23
(27/56)
Sajnos nem volt jó.
6/10
sexykex 2023 ápr. 13. - 12:25:40 6/10
(26/56)
Engem megdöbbentett, hogy Shyamalan erőteljes vallásossága ellenére egy melegpárt választott ki megmentőnek a filmben. Eddig azt képzeltem, hogy a Biblia a keresztények szent könyve némi visszatartó erővel rendelkezik az LMBTQ hívők agresszív új vallásának terjedésében. És mit hallok? Egyes kutatók szerint a homoszexualitást tiltó szövegeket utólag szerkesztették bele. (A szemét bibliahamisítók!) Szóval ott tartottam, hogy ez a kopogós film minden gyengesége és ostobasága ellenére felvet egy érdekes kérdést, amire nehéz lenne jó választ találni és a film az utolsó kb. 15 percet leszámítva, nekem tetszett.
6/10
rajdi 2023 ápr. 13. - 02:01:30 6/10
(25/56)
Nekem átjött, és bár nem életem legjobb filmje, azért egy hatost adok rá. Csak mert elgondolkodtatott. Persze sok minden benne maradt a filmben, de ha hosszabb lenne, az se tett volna jót neki. A meleg párt nem éreztem erőltetettnek, 1000 más filmben meg sorozatban tud idegesíteni, a mondani való nélküli LMBTQ propaganda, de itt passzolt a sztorihoz. A kislány ennivaló volt, és Bautista is mintha színészkedne egy kicsit. Egyszer nézhető.
8/10
Gerane 2023 ápr. 09. - 07:58:23 8/10
(24/56)
Nem értem ezt a sok negativ hozzaszolast. Teljesen rendben volt a film. Vegig lekotott, kivancsi voltam, mi lesz a vege. Szerintem pont annyit bontott ki, amennyit kellett. Nyilvan lehetett volna meg boncolgatni a szalakat, csereben 2,5ora lett volna film. Elszomorit, hogy legtobben a meleg vonalat szidjak. Nem ettol jo vagy rossz a film. Egy normalis vilagban ez nem is tema.
Osszefoglalva, egy egyedi film volt. Nem mondom, hogy a legjobb film volt amit valaha lattam, de teljesen korrekt volt, tetszett.
5/10
Anna Dé 2023 márc. 12. - 04:06:47 5/10
(23/56)
Olyan jól indult amikor megjelent a nagy ember az erdő szélén, aztán ráhozta a parát a kiscsajra. Azt hittem vmi Stephen Kinges sztori sül majd ki belőle, kicsi Halálsoron, kicsi Tortúra meg hasonlók...de sajna nem. Még jó hogy annyira nem volt hosszú. Közben elolvastam az emailjeimet, kitaláltam mi legyen az ebéd, kiengedtem a kutyát pislantani, szóval gyorsan eltelt ez a másfél óra. :) 5 pont.
2/10
Brillll 2023 márc. 10. - 01:17:17 2/10
(22/56)
Uh...hát..tényleg kijött a formából Shyamalan. Kár.
1/10
gBandi1983 2023 márc. 01. - 21:20:31 1/10
(21/56)
Erőltetett f@s
2/10
davidosz 2023 febr. 26. - 22:18:04 2/10
(20/56)
Nem a meleg pár miatt, de szerintem szörnyű volt. Izgalmasnak talán csak azért mondható, mert végig azt vártam, hogy mikor kap végre értelmet az ami történik. Na ez nem történt meg. Apokalipszis 4 lovasa, oké, de ez így is egy nulla.
6/10
fanaf1@vipmail.hu 2023 febr. 26. - 19:32:38 6/10
(19/56)
Lehet, hogy nem kellett volna elolvasnom pár hete azt a cikket, ami majdnem az egekig magasztalta ezt a filmet. Túl nagy elvárásokkal ültem le, ehhez képest egy unalmas, vontatott, kidolgozatlan hatású filmet kaptam.

Meg kellett volna győznie, hogy a négy látogatónak igaza van, ehhez képest az egyik apának hittem majdnem a végéig. Ehhez hozzásegített a karakterek és a történet, miértek kidolgozatlansága, valamint a gyenge párbeszédek és a színészi játék. Nem sikerült magával ragadnia, nem ültem ott, végig csak kívülálló voltam. Csavar lehetett volna, ha csak az egyikük képzeli (agyműtét), vagy kiderül, hogy mi vette rá négyüket erre. Nem hittem el nekik.


1/10
gBandi1983 2023 febr. 26. - 12:27:54 1/10
(18/56)
Nem szeretek leszólni semmit, de ez a film borzalmasan erőltetett LMBTQ propaganda.
Nagyon kár érte.
1/10
Hamm! 2023 febr. 18. - 23:05:21 1/10
(17/56)
Szerintem kár volt kopogni.