Nem fogod kitalálni, miért nem vásárolta fel a Disney a Twittert is

Na jó, de! Bob Iger elnök-vezérigazgató túl mocskosnak találta a szókimondó közösségi médiát.

Bármennyire is csillapíthatatlannak tűnik az egeres cég étvágya, úgy tűnik, valami még nekik is túl nagy falat. A Disney 2006-ban felvásárolta a Pixar animációs stúdiót, majd 2009-ben a Marvelt (olyan franchise-ok tulajdonosát, mint a Thor, a Vasember és a Bosszúállók). 2012-ben pedig következett a Lucasfilm, azaz a teljes Star Wars birodalom bekebelezése.

És még ezzel sincs vége a sornak: idén márciusban zárult le a teljes Fox, azaz a 21st Century Fox felvásárlása, ami az összes leányvállalatot érintette a 20th Century Fox filmstúdiótól kezdve a Fox Broadcasting Company tévétársaságon, azaz az FX csatornán át a National Geographic Partnersig. Ezzel pedig nemcsak a Fox által gyártott filmek kerültek a családbarát Disney fennhatósága alá, de elég visszás módon például az olyan, meglehetősen szabadszájú tévéműsorok is, mint A Simpson család vagy a Family Guy.

Nagyon úgy néz ki tehát, hogy a Disney a teljes szórakoztatóipart uralni akarja – de a jelek szerint valamibe még az egeres gigacégnek is beletört a bicskája. Egy, a The New York Timesnak adott új interjúban Bob Iger elnök-vezérigazgató elismerte: szó volt róla, hogy felvásárolják a népszerű közösségi médiát is, de ő végül ellene döntött, mert úgy érezte, a Twitter nem való a Disney-nek.

Bob Iger. Forrás: Jeff Kravitz / FilmMagic / Getty Images

 

„Nagyobb problémát vettünk volna ezzel a nyakunkba, mint amiért tiszta lelkiismerettel felelősséget tudtunk volna vállalni. (…)

Elképesztő a mocsok, ami ott van. Ha felmegyek a Twitterre, mert van 15–20 oldal, amit követek, de megnézem az értesítéseimet, és felteszem magamnak a kérdést, hogy miért csinálom ezt. Miért teszem ki magam ennek a fájdalomnak?

Mint sok más platform, ez is sok jót tesz hozzá a világhoz. De nagyon sok rosszat is. És én nem akartam ezt a nyakamba venni” – mondta Iger, a különféle twitteres trollokra célozva, akik már nem egy hírességet kényszerítettek arra, hogy inkább törölje a profilját a sok mocskolódás miatt.


(via ScreenRant)