A Sztárbox ügyében vizsgálódik a médiahatóság

Habár a népszerű műsor miatt több panasz is érkezett, az NMHH még nem azoknak megy utána, hanem hatósági ellenőrzés keretében vizsgálják, hogy megfelelő-e a korhatár-besorolása.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa november 28-án jött össze rendszeres heti ülésére, amelynek utolsó, 17. napirendi pontja az RTL november 5-én 19:30 és 22:42 között sugárzott Sztárbox című műsorának hatósági ellenőrzése, mivel a csatorna vélelmezhetően megsértette a médiatörvény azon pontját, ami a korhatár-besorolásra vonatkozik.

Azt a műsorszámot ugyanis, „amely alkalmas a 16 éven aluliak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy erőszakra, illetve szexualitásra utal, vagy témájának meghatározó eleme az erőszakos módon megoldott konfliktus, a IV. kategóriába kell sorolni. Az ilyen műsorszám minősítése: 16 éven aluliak számára nem ajánlott”.

Árpa Attila és Nagy Ervin a műsorban. Forrás: RTL Sajtóklub


Az RTL viszont 12-es karikával sugározza a műsort, ráadásul főműsoridőben, holott a 16 éven felülieknek szóló programokra az az időpont-korlátozás vonatkozik, hogy csak 21 óra és hajnali 5 között kerülhetnek adásba.

Vélhetően november 28-án a nap végére derül ki, hogy ítél a hatóság az ügyben.

A későbbiekben az NMHH várhatóan vizsgálja majd azokat a panaszokat is, amelyek az elmúlt hetekben érkeztek be hozzájuk a Sztárboxszal kapcsolatban. Ahogy azt a Média1 megírta, legutóbb Kabát Péter ájulása miatt érkezett állampolgári bejelentés a műsor miatt, előtte pedig a Mandiner kifogásolta, hogy két olyan, „eredeti szakmájában kevésbé ismert színész” is szerepel benne, akik inkább „baloldali politikai aktivistaként” ismertek (Nagy Ervinre és Molnár Áronra céloztak).


(via Média1, Telex)

 

Ez is érdekelhet

Istenes szívesen kiállna újra Rácz Jenő ellen

Szóba viszont nem áll vele a Sztárbox legutóbbi adásában elveszített meccse után.

Tovább