Celeb vagyok: őket szeretjük a legjobban, és őket a legkevésbé

Az első bő egy hét adásai után megnéztük, kik a Celeb vagyok, ments ki innen! című túlélőreality legszimpatikusabb és legellenszenvesebb játékosai. Voltak meglepetések!

Azt mindenképpen előre szeretnénk bocsátani, hogy a kolumbiai dzsungelbe száműzött 14 hírességből álló csapat alapvetően szimpatikus figurákból áll(t), és még akiket eleinte előítéletekkel kezeltünk, azok is azonnal rácáfoltak erre, és szinte rögtön rokonszenvessé váltak valamilyen megmozdulásukkal.

Így természetesen akiket a legkevésbé tartunk jó fejnek, azoknak is van szimpatikus jellemvonása, amit listánkon sem titkolunk el.

Ahogy azt is meg kell jegyezni, hogy az extrém körülmények, amik közt most sztárjaink egy pár hétig élnek, valószínűleg nem mindenkiből a legjobbat hozzák ki, és természetesen a műsor készítői is minden bizonnyal óhatatlanul némiképp torzítva mutatnak be egy-egy embert a vágás csodájának és egyéb filmművészeti és tévétechnikai eszköznek köszönhetően. Egyébként meg tényleg le a kalappal mindegyik résztvevő előtt, hiszen brutális feladatokkal bombázzák őket: ezeket a nézők legtöbbje biztosan nem tudná megcsinálni – mi legalábbis tuti nem!

 

Forrás: RTL


A legszimpatikusabb és legellenszenvesebb játékosok listázásánál a gyönyörű mosolyú Tallós Rita színésznőt már kihagytuk a számításból, hiszen őt szombat este játékostársai – két másik versenyzővel együtt – megjelölték, vasárnap este pedig a nézők kiszavazták (ezzel együtt érteni véljük, miért rá esett a celebek, majd a közönség választása). Ehhez hasonlóan az először a rosszcsont, a többi résztvevő ételét titkon lopkodó Bokoremberként beküldött, majd ezt követően vicces körülmények között leleplezett, végül egyetlen éjszakán át (sem) versenyző Zámbó Krisztiánt sem vettük figyelembe, hiszen Tallóshoz hasonlóan már nem minősül játékosnak.


És akkor következzenek először a legszimpatikusabbak:

Curtis

A balhés rapper egyértelműen a játék legnagyobb meglepetése. A nézők legtöbbje valószínűleg őt fogadta a legkevesebb rokonszenvvel, amire azért, valljuk be, korábbi viselt dolgaival alaposan rá is szolgált – mégis pillanatok alatt belopta magát a szívünkbe.

Curtis a műsor elejétől kezdve jó fej, vicces, empatikus és barátságos,

a bátorságpróbák és egyébként a mindennapi megpróbáltatások alatt is rendesen odateszi magát, szóval nem egy, a dzsungeléletet megkönnyítő dolgot köszönhetnek neki játékostársai (elsősorban ugye ételt).

 


A rapper ezenkívül külön pluszpontot érdemel azért, ahogy a most hétfői adásban a bátorságpróba során önfeláldozóan belapátolta

a disznóheréből, tehénszemből, nyelőcsőből és egyéb ocsmányságokból sütött rántotta jókora részét a szemmel láthatóan undorodó Janicsák Veca helyett.

Azt ugyan sajnos nem fogadta túl jól, amikor Múcska Gergő (az egykori Gergő gazda a Házasodna a gazdából) az egyik feladat megnyerése után nem kajára, hanem egy bűbájos törpe szamárra költötte a vadollárokat, de ez még egyelőre nem volt elég ahhoz, hogy elveszítse a szimpátiánkat.


Frohner Fecó

A fodrász fiúról lehetett talán előzetesen a legkevesebbet tudni, mielőtt beköltözött a táborba (korábban A Konyhafőnök egyik évadában szerepelt), de Curtishez hasonlóan kellemes meglepetést szerzett. A játék elejétől kezdve egy jóindulatú, aranyszívű embernek tűnik, aki gyakran segít társai segítségére (a fejfájós Nyári Dia színésznőt például fejmasszázzsal kényeztette); s habár egyértelműen látszik, hogy ő sem a legbátrabb, sem a legerősebb, sem a legügyesebb, sem a legrátermettebb versenyző,

gyakran lépi túl a saját árnyékát

és hoz áldozatot azért, hogy a bátorságpróbák során a csapat minél több, élelemre váltható vadollárt szerezzen (az például parádés volt, ahogy a most hétfői műsorban tányérról tányérra betolta a gusztustalanabbnál gusztustalanabb egzotikus fogásokat, csak hogy a többi táborlakó minél kevesebbet szenvedjen hosszú perceken keresztül egy cölöpbe kapaszkodva, hátulról egy erős kábellel húzva).

 


Fecó jelesre vizsgázott ezenkívül a már említett csacsi ügyben is, ami talán az eddigi legerősebb toleranciapróbát jelentette a táborban.

Mivel az állatkát a versenyzőknek saját fejadagjaikról lemondva kell etetniük és ellátniuk, tényleg valódi áldozatot jelentett a befogadása (amiről ráadásul Gergő egyedül, a többiek bevonása nélkül döntött), de ő jó szívvel, kedvesen fogadta a szamárkát (is).


Múcska Gergő

Igen, tudjuk, az, hogy a Celeb vagyok… epizódjai során egyre inkább úgy tűnik, mintha Gergő és Molnár Nini divattervező kezdene egymásba szeretni, nem kevés adáskészítői és forgatókönyvírói manipuláció eredménye lehet – de ez van, minket megvettek kilóra. Az egykori Gergő gazda ennek alapján ugyanis

igazi romantikus, érző léleknek látszik,

és iszonyú szeretni való volt, ahogy (ugyanannak a megnyert játéknak a végén, aminek a végén a csacsit is vette) meglepte választottját egy vécédeszkával.

 


Ami csak leírva tűnik viccesnek, tényleg szép gesztus volt, mivel a táborlakók életét, pontosabban a félig nyitott pottyantós vécé köré szerveződő reggeleit nagyban megkönnyíti egy ilyen, a dzsungelben valódi luxusnak számító kis készség, ami eddig pont Nininek hiányzott a legjobban. De Gergő amellett is rokonszenves, hogy nagyon helyesek együtt a divattervező lánnyal, hiszen másokkal is kedves, a játékokban pedig ügyes és leleményes, sőt, fizikailag talán ő van leginkább a topon mindenki közül (ahogy például erejét megfeszítve felgurigázta a domboldalra az óriási labdákat, az egyszerűen lenyűgöző volt).


A legkevésbé szimpatikus játékosok pedig a következők:

Lengyel Ferenc

Ahogy arra Balázsék is gyakran felhívják a figyelmet, Lengyel Ferenc színész, a Portugál, A zöld sárkány gyermekei, a Parkoló, a CURTIZ, illetve a Fapad, a Drága örökösök és a Keresztanyu sztárja nem túl kommunikatív a többi táborlakóval: leginkább mufurc Néma Leventeként jár-kel közöttük. Igen, lehet, hogy ő eleve egy ilyen ember, és már nem fiatal, nem fog tudni megváltozni egy pár hetes játék kedvéért – de egy realityshow sajnos ilyen, alapvetően a látszatról és az imidzsről szól, és nem elég jóindulatúnak lenni, jóindulatúnak is kell látszani benne. Ferenc pedig sajnos gyakran kifejezetten ennek az ellenkezőjének látszik.

 

Forrás: RTL / Sajtóklub
Az például, hogy az első szavazásnál kollégáját és régi ismerősét, Tallós Ritát jelölte meg, tényleg felért egy árulással.

Egy tucatnyi ember közül bárkire rakhatta volna a jelet, de ő arra rakta, akivel – annak ellenére, hogy sosem voltak közeli barátok – 35 évre visszatekintő közös múltjuk van, és aki ráadásul meg is védte egy konfliktusos helyzetben (amikor Janicsák Veca – amúgy teljes joggal – azzal vádolta Ferit, hogy egy közös játékban nem állt készenlétben, nem reagált), és mivel egy generációt képviselnek, szemmel láthatóan egységfrontot akart (volna) vele létrehozni. De hogy a pozitív oldalhoz is hozzátegyünk valamit: szívmelengető volt figyelni a hétfői adásban, ahogy a színész betakargatta az éjszakai esőben ázó-fázó csacsit.


Janicsák Veca

Ahogy Curtis azzal lepte meg a közönséget, hogy a róla kialakult képtől eltérően milyen normális, úgy Janicsák Veca énekesnő sajnos épp az ellenkezőjével. Ő volt talán az az egész csapatból, aki „a kinti világból” a legszimpatikusabb, legnormálisabb embernek tűnt, de valahogy az ő személyisége odabent a dzsungelben, egy 12–14 fős közösségben látszólag nem működik túl jól.

Csupa olyan tulajdonsága van, ami egyébként pozitívnak minősül, azaz önérzetes, karakán, őszinte, egyenes, megmondja a véleményét stb.,

de azzal sajnos nem lehet szimpátiaversenyt nyerni, ha naponta elmondjuk a többieknek, hogy mindent rosszul csinálnak, és amúgy mi folyamatosan helyettük dolgozunk.

 


Az sem túl megnyerő, hogy mindig rosszmájú megjegyzéseket tesz az egyik leggyengébb játékosnak számító Mercire (az egykori VV Mercire), de amúgy is gyakran szólogat be másoknak, és elég sok mindenen kapja fel a vizet. Egyértelmű pozitívumként lehet viszont elkönyvelni, hogy a legtöbb esetben megpróbálja tisztázni, megbeszélni a félreértéseket, konfliktusokat, és bocsánatot kérni sem derogál neki. Szimpatikussá teszi ezenkívül az is, hogy a most hétfői adás óta úgy látszik, egy szép, őszinte, kölcsönös segítségnyújtáson alapuló barátság van kialakulóban közte és Curtis között. Arra meg, hogy négy játékosból egyedül ő bírta ki az eddigi leginkább embert próbáló, hatalmas fizikai kihívást jelentő feladatot (a már említett cölöpöset), tényleg nincsenek szavak.


Schumacher Vanda

A Celeb vagyok, ments ki innen! eddigi epizódjai alapján a sorozatsztár-műsorvezető tűnik az egyik legönzőbb versenyzőnek (ami a vetélkedő megnyeréséhez egyébként nem biztos, hogy olyan rossz tulajdonság), ami már játékostársainak is feltűnt, hiszen többen szóvá tették, hogy nem veszi ki a részét eléggé a közös munkákból, és rendszeresen helyette dolgoznak. Az is rendkívül ellenszenves húzása volt, amikor annyira fontosnak tartotta, hogy megigazítsa a frizuráját az elkerített luxuskörletben, azaz a „haciendában” található tükörben, hogy annak ellenére is odament, hogy többen megkérték rá, ne tegye, mivel ellenkezik a szabályokkal, és rajta kívül esetleg az egész csapatnak is baja lehet belőle.

 

 

Vanda láthatóan nem tudja elengedni az egóját,

például akkor sem nézett magába, amikor visszajutott a fülébe, hogy a többiek a háta mögött arra panaszkodtak, hogy lusta – inkább megsértődött. Azt ugyanakkor szívszorító volt nézni, amikor a tábortűz hűlt helyén egy éjszaka saját magát ölelgetve egyedül sírt egy kiadósat, szóval a jelek szerint azért érzékeny ember. További pozitívum vele kapcsolatban, hogy a bátorságpróbákban elég lelkesen vesz részt, még akkor is, ha esetleg nem ő a legsikeresebb a feladatok teljesítésében (de amúgy gyakran játszik ha nem is ügyesen, de eredményesen, lásd például a híres kádas kihívást).


+2: Jani és Balázs

Sajnos nem, továbbra sem tudunk leszállni a témáról, ami miatt a két műsorvezető, Vadon János és Sebestyén Balázs a két leginkább antipatikus szereplő a Celeb vagyok...-ból. Már az sem volt teljesen világos, miért kellett az egész évadot arra a személyi kultuszra felfűzni, ami a sztori szerint Kolumbiában Janit övezi – mintha lemaradtunk volna egy bennfentes poénról. De az, hogy erre hivatkozva gyarmatosító fennhéjázással packáztasson egy mariachi zenekart, tenyérbe mászó módon csettintgetve nekik (még jó, hogy papírpénzt nem ragasztott nyállal a homlokukra), nagyon ellenszenves megmozdulás volt. Az pedig, amit az ezt követő adásban a Pedritónak nevezett helyi kisfiúval műveltek, tényleg túlment egy határon.

 

Forrás: RTL


Hogy pontosan hogyan hoztak megalázó helyzetbe egy gyereket, arról itt írtunk részletesen, ezt nem akarjuk tovább ragozni, de nagyon furcsa, hogy nem érzik, hogy ebben mi a nem helyénvaló. Márpedig nem érzik, hiszen az azóta (azaz múlt kedd óta) eltelt összes adásban beszólnak valamit az érzékenykedő értelmiségieknek, illetve azoknak, akik „nem értik a viccet” – ami meglehetősen kétségessé teszi az amúgy rögtön másnap elhangzott bocsánatkérés őszinteségét. Pedig nem kell értelmiséginek lenni hozzá, csak szimplán jóérzésű embernek, hogy lássuk, mi nem stimmelt ezzel a dologgal. Remélhetőleg az évad végére már el tudunk feledkezni a kis (?) gikszerről (főleg, ha elengedik végre a sértett visszaszólogatást), mert alapvetően – felvállalt hibáikkal együtt – igazán kedveljük mind Janit, mind pedig Balázst.