Csősz Boginak már egy budai ház is olyan ciki, mint egy VIII. kerületi putri

A török mágnás felesége szerint ha egy férfi nem pocakos, annak se pénze, se hatalma. Életvezetési tanácsok a Feleségek luxuskivitelben dúsgazdag celebasszonyaitól.

A Viasat nem kockáztatta meg a népharagot, ezért október 23-án nem jelentkezett újabb résszel a Feleségek luxuskivitelben, mostanáig kellett várni az 5. epizódra. Ami eléggé semmilyenre sikeredett, mivel a lányok már visszajöttek a rongyrázó Csősz Bogi törökországi palotájából az unalmasan szürke, budapesti luxusba. Az már a korábbi részek alapján is világosan látszott, hogy Bogiéknál több a táskákra meg ékszerekre elverhető heti zsebpénz, mint ami megtakarítás a többi luxycsajszi bankszámláján összesen megtalálható – nem csoda, ha az irigy lányok folyamatosan azzal cikizik Bogit, hogy Hürrem szultánának hívják. Ami valljuk be, tényleg baromi vicces a maga prosztó módján.

Na de mi is ez a luxusfeleségesdi? A Viasaton futó, félig előre megírt reality, amiben egy rakás dúsgazdag nő folyton azon vitatkozik, kinek van annyi cipője a gardróbban, hogy azoknak az árából már házat lehet venni a Rózsadombon. Íme a szereplők:

  • Csősz Boglárka (33), színésznő, az Apám beájulna egykori sztárja, aki hozzáment egy török ingatlanmágnáshoz.
  • Köllő Babett (38), nagyszájú operettprimadonna – egyre gyanúsabb, hogy valójában saját magát alakítja.
  • Vasvári Vivien (26), egy hisztis Barbie baba, aki állandóan nyafog, pattog, puffog és áskálódik. Korábban atletizált, de izomszakadás volt a fenekében, így derékbe tört a sportkarrierje.
  • Smaltig Dalma (31), beszólogatós, szurkálódós gyerekruha dizájner, korábban recepciós volt a pasija cégénél.
  • Farkas Rita (48), étteremtulajdonos, négygyermekes, elvált anyuka, aki a férje szerencsejáték-függősége miatt volt kénytelen egy fényűző palotából albérletbe költözni. Az utóbbi néhány részből azonban az derült ki, hogy szívesen felmelegítené ezt a 20 éve befuccsolt kapcsolatot.
  • Rubint Réka (39), főállású fitnessguru és celeb. A 4. rész után kiírták a sorozatból.

A mostani rész jóval szürkébb lett, mint az előző. Nem tudtak benne a készítők aranyozott budit, 1400 négyzetméteres palotát, 200 ezer dolláros ékszereket, luxusjachtokat meg drága sportkocsikat villantani, így a szereplők kénytelenek voltak magyarországi viszonyok között sznoboskodni. Rita például meghívta a budai lakásába Bogit, ahol a szultána szabályosan kifakadt:

   Itt felújítás van, vagy mi történik? Ilyen a lakás? Fúúú..

Aztán meg ezt mondta a csajok háta mögött a „riportszobában”:

Úgy nézett ki kábé, mintha nem is Budapesten lennék, de főleg nem Budán. Tehát ez a... Betettek valahová a VIII. kerületbe, ez volt az érzésem!

A Viasat kreatívjai azért igyekeztek mindent kihozni a magyarországi lehetőségekből. A fő konfliktusforrások nagyjából ezek lettek:

  • Bogit és Babettet is ugyanannak az új magyar filmnek a castingjára akarják elcsábítani, hogy Kamarás Iván partnereként a női főszereplő legyen.
  • Kiderült, hogy suttyomban Vivi is elkezdett saját ruhamárkát építeni – naná, hogy ez egy olyan fotózáson derült ki, ahol eredetileg csak Dalma gyerekcuccait viselték volna a lányok. Bónusz: Babett megsértődött, hogy őt meg a lányát nem hívták meg a csajos fotózásra.

Emellett persze örök vita tárgya, hogy Bogi teljesen ki van akadva, Rita újramikrózott kapcsolata miatt, mert szerinte hagyni kell a francba azt, ami már 15 éve sem működött. És persze mindenki ki van akadva Bogira, hogy azért játssza folyton a rideg, kemény nőt, mert még nincsenek gyerekei. Az Apám beájulna egykori sztárja viszont egy elég durva sztorit mesélt el a Gundelben a saját apjáról, és arról, miért lett olyan, amilyen:

Az én apám is alkoholista volt, 20 éven keresztül. Én foglalkoztam a családdal, én voltam a férfi a családban. Nagyon nehéz keménynek lenni nőként vagy gyerekként, mert nem élsz meg gyerekkort. Nem éled azt át, hogy önfeledten tudsz örülni dolgoknak. Mert nem tudod, mi lesz az öcséddel, anyuddal, az életünkkel, a sorsunkkal, nem tudod, hogyan fogsz egyetemre járni, hogyan fejezed be a sulidat, hogyan mész ma este haza, mert éppen apád szétvert mindent, és hazamehetsz-e a lakásba, vagy valahol éppen bujkálsz...

A drámai coming out mellett volt még némi feszkó Vivi meg az anyja és az anyósa között az esküvői előkészületekkel kapcsolatban, egy felejthető hiszti Rita kopasz macskája miatt, és totál értelmetlen fordulatként felbukkant egy jósnő, aki mindenféle sületlenségeket hordott össze egy előkelő étteremben az ott vacsorázó lányoknak. Érdekes viszont, hogy Bogi legsokkolóbb poénját kivágták a műsorból. Csak a Viasat honlapjára került fel, az extrák közé, mit gondol az ideális férfiról:

Ha a férfin nincs egy kis pocak, ott nincs pénz, nincs hatalom! 

A 6. rész remélhetőleg sokkal izgalmasabb lesz, mert ott már tényleg megjelenik majd a két rivális színésznőnk a Kamarás Iván-film castingján! És remélem, visszatér a kedvenc szereplőm is: Babett férje! Aki szegény minden este egyedül üldögél otthon, háziköntösben szomorkodik a kandalló mellett egy pohár konyakkal, és már megint neki kell mesét olvasnia a gyereknek, mert az asszonyka az éjszakában a luxusfeleségekkel bulikázik.