Így tér vissza a kedvenc sorozatgyilkosunk

Befutott az újrainduló Dexter első előzetese, amiből újabb fontos információk derülnek ki.

A Showtime szériája Michael C. Hall főszereplésével 2006 és 2013 között futott, de az utolsó évadát, illetve a finálét, amelyben a főhős eljátszotta a saját halálát és favágónak állt, a közönség és a kritika is gyűlölte. Clyde Phillips showrunner ezért úgy döntött, kiküszöböli a csorbát egy 9. évaddal.

Korábban már láthattunk egy rövid teasert, de most itt a teljes előzetes, amelyből kiderül, hogy az eredeti széria után 10 évvel játszódó történet helyszíne egy Iron Lake nevű fiktív kisváros. Itt él álnéven Dexter, akinek valószínűleg továbbra sem sikerült maga mögött hagynia a múltját, halljuk ugyanis halott húga hangját, aki arra emlékezteti, hogy

Sorozatgyilkos vagy. Imádod, hogy meg tudod úszni a gyilkosságokat, és alig várod, hogy újra ölj.”

Dexter ennek ellenére boldognak tűnik, munkája, barátai és egy barátnője is van, a helyi rendőrfőnök (Julia Jones). Kiderül ugyanakkor, hogy egy másik sorozatgyilkos is garázdálkodik a környéken, és felbukkan Dexter fia, Harrison is (Jack Alcott). Az eredeti széria végén Dexter a fiát az Yvonne Strahovski által alakított Hannah gondjaira bízta, de a jelek szerint az immár tinédzser korba lépett Harrisonnak sikerült megtalálnia az apja rejtekhelyét.

A korábbi hírek szerint lesznek még visszatérők, a Dexter húgát játszó Jennifer Carpenter nyilván szellemként lesz jelen, és John Lithgow-t, azaz a Trinity-gyilkost is láthatjuk valamilyen formában. A főgonoszt pedig Clancy Brown alakítja, karaktere, Kurt Caldwell a kisváros nem hivatalos polgármestere. Az egykori kamionsofőrnek saját autókereskedése van a városban, a lakosok kedvelik, és akit ő is kedvel, annak szerencséje van. Aki viszont keresztbe tesz neki, vagy megsérti valamelyik szerettét, annak annyi.

Az új évad november 7-én érkezik a Showtime-ra.

via: Deadline