„Közben meg csak híztam, mint a disznó” – Az Oscar-díjas Mindenki rendezője számára nincs kifogás

Deák Kristóf új filmje egy krónikus halogatóról szól. Most meg is lehet nézni!

A Mindenki című kisjátékfilmjével 2017-ben Oscar-díjat nyert Deák Kristóf legújabb alkotása, a HajDani és MajDani főhőse krónikus halogató, és ennek következtében lassan romba dől az élete. Mindenbe belekezd, de semmihez sem elég kitartó, legyen szó gitárleckékről, testedzésről vagy csak egy egyszerű mosogatásról.

A rövidfilm olyan mindennapi küzdelmeket mutat meg, amilyenekkel mindannyian szembesülünk, hisz legtöbbünknek ismerős helyzet, amikor az elintézetlen apróságok annyira nyomasztanak, hogy el sem jutunk a nagyobb problémák megoldásáig. Ebből a passzív, szorongató élethelyzetből kitörni nem egyszerű, de Dani kap egy esélyt, amikor egy nap új szemszögből lát rá az életére.

„Szerettem volna egy mindenkinek ismerős helyzetre egy nagyon személyes megoldást mutatni: egy olyan gondolatot, ami pár éve jutott eszembe.

Nekem nagyon sokat segített, hogy túllépjek a saját, aggasztó méreteket öltő krónikus halogatásomon. Ezt a gondolatot öntöttük vizuális formába a stábbal együtt. Remélem, hogy másnak is segít majd” – nyilatkozta filmjéről Deák Kristóf.

A főszereplőt egy testvérpár, Hajmási Dávid és Hajmási Péter alakítja – előbbi 2015-ben végzett színészként, utóbbi pedig végzett operatőr, jelenleg Gothár Péternél végzős mesterszakos filmrendező. A stábtagok közül többen már a Mindenkin is együtt dolgoztak Deákkal, többek közt Maly Róbert operatőr, Balázs Ádám zeneszerző vagy Juristovszky Sosa jelmeztervező.


(via Magyar Telekom Sajtó)