Meghalt A szomorúság háromszöge 32 éves színésznője, Charlbi Dean

A pályát modellkedéssel kezdő sztár idén tűnt fel a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon a svéd Ruben Östlund Arany Pálmával jutalmazott szatírájában.

Dean hétfőn vesztette életét egy New York-i kórházban, de halálának okáról csak annyit hozott nyilvánosságra a menedzsere, hogy váratlan, gyors lefolyású betegséget követően történt. Az 1990. február 5-én Fokvárosban született színésznő 14 éves korában kezdett el modellkedni, miután kimaradt a középiskolából; olyan márkáknak dolgozott, mint a Guess, a Gucci, a United Colors of Benetton és a Ralph Lauren.

Filmes debütálására a 2010-es dél-afrikai Spudban került sor, John Cleese oldalán, majd a vígjáték 2013-as folytatásában is szerepelt. Ezt követően amerikai alkotásokban is feltűnt, például a Don’t Sleep című horrorban

vagy a nálunk is bemutatott Interjú Istennel című misztikus drámában; de játszott a Fekete Villám című szuperhősös sorozatban is.
Dean A szomorúság háromszöge cannes-i premierjén. Forrás: Stephane Cardinale / Corbis via Getty Images


A nagy áttörést idén májusban a fesztiválkedvenc svéd rendező, Ruben Östlund (Play – Gyerekjáték?, Lavina, A négyzet) A szomorúság háromszöge című szatírájában érte el, amelyben egy olyan influenszert alakított, aki nyer egy utazást egy luxushajóra. Itt ő és szintén modell barátja (Harris Dickinson) nemcsak a jacht alkoholista kapitányával (Woody Harrelson) ismerkednek meg, de a többi utassal is, akik egytől egyig a sznob elit tagjai.

A film Cannes-ban – ahol Dean is jelen volt a premieren – elnyerte a fődíjat, az Arany Pálmát, a The Hollywood Reporter kritikusa pedig a színésznő alakítását is kiemelte. „Dickinson és a modelliparból érkező Dean élvezetesen abszurd középpontját nyújtják ennek (az egész őrületnek), és

mögöttes humorral ruházzák fel Carl és Yaya figuráját, ahogy a két fiatal fokozatosan ráébred a saját buborékán kívül létező világ valóságára”

– írta David Rooney. A szomorúság háromszögét szeptember 22-én a magyar mozik is bemutatják.


(via The Hollywood Reporter)