Ted Bundy-projektek helyett Al Bundy-filmet akarnak a rajongók

Az utóbbi években elárasztanak minket a Ted Bundy nevű hírhedt sorozatgyilkosról szóló filmek és sorozatok. Hamarosan újabb kettő érkezik – a filmrajongók ki vannak akadva.

Az 1970-es években fiatal nők tucatjait meggyilkoló Bundy reneszánsza 2019-ben az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány című életrajzi filmmel kezdődött, amelyben Zac Efron alakította a pszichopata sorozatgyilkost. A művet rendező Joe Berlinger ugyanabban az évben egy dokusorozattal is jelentkezett, a Netflixen látható Beszélgetések egy sorozatgyilkossal: A Ted Bundy-szalagok címmel.


2020-ban az Amazon Prime is kijött a maga dokuszériájával (Ted Bundy: Falling for a Killer), ebben a hónapban pedig, mindössze két nap különbséggel, újabb két Ted Bundy-projekt előzetese debütált: július 8-án hozták nyilvánosságra a No Man of God trailerét, ami egy Elijah Wood által alakított FBI-elemző és a gonosztevő között kialakult kapcsolatot mutatja be; majd július 10-én bemutatkozott a Ted Bundy: American Boogeyman trailere is, amelyben Chad Michael Murray hozza Bundyt.

A filmrajongók pedig annyira felháborodtak a Ted Bundy-filmdömpingen, hogy dühös tweetekben támadják a filmeseket. Elsősorban azt róják fel nekik, hogy ezzel megadják a gyilkosnak azt a népszerűséget, amire mindig is vágyott, de azt is sérelmezik, hogy ahelyett a manipulatív pszichopata helyett, aki valójában volt, jóképű zseniként mutatják be.


Azzal ráadásul, hogy a produkciókban szinte mindig egy-egy roppant helyes színészre osztják Bundy szerepét, megpróbálják szimpatikussá tenni a közönség számára. A legviccesebb tweetek egyike bemutat egy látványtervet arról, milyen is lehetne a világ, ha nem lenne több Ted Bundy-film. Még ennél is jobb az a poszt, amelyben a twitterező a névrokonságból viccet csinálva felveti, hogy Ted Bundy-projektek helyett készüljön inkább egy Al Bundy-film. Csak egyetérteni tudunk!


(via The Independent)